nomineringarna för årets bok är här!

Det är alltid lite spännande att se vilka böcker som Bonniers bokklubbs redaktörer väljer att nominera till årets bok. Det är ett läsarnas pris där alla som vill kan rösta och utdelningen brukar vara på bokmässan. Jag brukar försöka läsa alla nominerade och i år har jag hittills läst 8 av de 12 nominerade.

De jag läst är:

Amerikansk jord av Jeanine Cummins
Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson
Flickan som fick en röst av Abi Daré
Hoppets tåg av Viola Ardone
Je m’appelle Agneta av Emma Hamberg
Rotvälta av Tove Alsterdal
Shuggie Bain av Douglas Stuart
Stöld av Ann-Heléne Laestadius

Brinn mig en sol älskade jag, Shuggie Bain var fantastisk läsning och både Stöld och Amerikansk jord var omskakande läsning. Jag skrattade gott åt Agneta och Rotvälta läste jag med behållning. Flera av de lästa har vi bokcirklat och det faktum att boken passar att diskutera är en extra dimension. Spännande samtal har vi fört om bland annat Flickan som fick en röst.   

De jag har kvar att läsa i år är:

De kapabla av Klas Ekman
Samtal från en ängel av Guillaume Musso
Vänligheten av John Ajvide Lindqvist
Älskade barn av Ashley Audrain

Hittills har jag flera favoriter av de lästa och det är inte helt enkelt att utse en favorit. Precis som man alltid pratar om att det är omöjligt att tävla i musik när det är melodifestivalen så är det ganska omöjligt att jämföra de olika böckerna, det är många som är väldigt bra i sin genre. Jag ska fundera över hur jag ska rangordna. Följ mitt läsande under taggen Årets bok!

Bildkälla: Årets bok