je m’appelle Agneta – perfekt pralin för mittlivskrisande

Agneta och Magnus har ett ordnat liv. Barnen har flyttat hemifrån, radhuset är bekvämt, ljust och fräscht och allt är praktiskt och förnuftigt. Han tillbringar sin fritid med att simma runt öar i skärgården, såra och fotografera fåglar och han tror på en sund själ i en sund kropp. I den skall alltså inte varken vin, smör eller vitt bröd stoppas. Hon löser korsord, lagar hälsosam mat och gömmer både vin och goda ostar bakom frysboxen. Livet är ensamt och sexlivet obefintligt, Agneta har helt enkelt tråkigt.

Så en dag får hon syn på en kryptisk annons – aupair i Provence sökes för Einar. Varför inte. Hon som inte kan franska och som aldrig rest på egen hand bestämmer sig för att nu är det dags. Mot Frankrike! On y va!

Väl framme så väntar kanske inte det som hon trott men den lilla byn i södra Frankrike med alla sina udda invånare tar hand om henne på ett sätt som gör att hon känner sig välkommen på ett särskilt vis. Jag vill inte skriva för mycket om vad som händer den medelålders Agneta, det är liksom handlingens krumbukter som är grejen här. Fniss, igenkänning och mycket god mat och dryck utlovas.

Och ett stort sug efter att boka en enkel biljett till Nice!

Emma Hamberg har skrivit Je m’appelle Agneta och säkert kommer det en fortsättning, man vill ju följa livet i den lilla byn i Provence åtminstone i ett par böcker till. Livsglädje, ta vara på livet och en aning romantik förpackat i en lättsam pralin. Mums!

Bildkälla: Piratförlaget