käraste Lena

Ninni Schulmans spänningsserie som utspelar sig kring Siljan fortsätter med Käraste Lena. Tiden är tidigt 80-tal och den före detta polisen Ingrid har flyttat till en stuga i skogen i Dalarna för att hålla sig undan sin ex-man. Deras lilla dotter Anna är placerad i fosterhem och Ingrid är ständigt skräckslagen över vad ex.maken kan ställa till. Ingrid har lagt ner sin detektivbyrå, hittat ett jobb på ortens hotell och försöker på alla sätt hålla sig utom samhällets radar, den kontakt hon har är med en före detta kollega från Stockholm som nu är polis i Mora. När en ung kvinna, Lena, hittas hängd på en gård på Sollerön så tycks det vara ett självmord men Lenas föräldrar tror inte riktigt på polisens slutsats och ber Ingrid ta sig an fallet. Kan hon få fram något som polisen missat?

Det visar sig att det finns mycket att hitta och snart är Ingrid fullt involverad i fallet samtidigt som hon saknar sin dotter och lever i skräck för sin ex-man. Jag tycket mycket om att läsa första delen Som vi lekte, och jag tycker mycket om den här boken. Jag ser fram emot att läsa nästa del, för en sådan måste det bli med tanke på den cliffhanger som vi bjuds i de allra sista meningarna. 

https://bazarforlag.se/bocker/287567/karaste-lena/