svarta segel – Rebecka Edgren Aldén

Annika har flyttat ut till sin mormor i skärgården och hon har engagerat sig i sjöräddningen, där arbetar hon tillsammans med flera olika kollegor som vi för lära känna allt eftersom berättelsen utvecklar sig. Handlingen börjar med att sjöräddningen hittar en övergiven båt till havs och direkt backar berättandet 5 dygn och vi får följa både Annika, som får besök av sin syster och hennes nya pojkvän Peter, och Joanna som mönstrar på barndomens segelbåt, nu seglad av hennes halvbror Zack. Genom segelturen får Joanna kontakt med minnen från uppväxten och den isolering som hon motvilligt bryter genom att segla en vecka med sin bror blir mer social än hon väntat sig då de stöter på gamla vänner till familjen. När så en ung kvinna oväntat dör på en av öarna de båda kvinnorna råkar besöka samtidigt så blir polisen inblandad. Annika fortsätter att nysta i dödsfallet och samtidigt ta hand om sin impulsiva lillasyster och det hela drar ihop sig till en riktigt spännande intrig.

Svarta segel  av Rebecka Edgren Aldén är en alldeles perfekt sommardeckare, det är hav och segling, en spännande upplösning och karaktärer som man vill lära känna bättre. Klart upplagt för en fortsättning på serien Sjöräddarna!

Bildkälla: Romanus & Selling