årets femma: spänning

Mellandagarna innebär som alltid en summering genom listor här på bloggen. Årets läsning har bjudit runtikring 170 titlar (barn och ungdom och studielitteratur undantaget) och trots att året har varit präglat av covid så blir det inte bara läsningen på listorna. Häng med i mellandagarna på mina femettor! Först ut är fem favoriter inom spänningsgenren, utan inbördes ordning så vill jag lyfta:

Anna Kuru: Den första frosten, Norrskensnatten och Gryningsjakten.

Marie Hermanson: Pestön 

Åsa Larsson: Fädernas missgärningar

Christoffer Carlsson: Brinn mig en sol 

Hjort & Rosenfeldt: Som man sår

Klickar man på länkarna så kan man läser mer om vad jag tyckte och tänkte om just de här titlarna. Alla spänningsromaner jag läst i år har jag lyssnat på som ljudbok och just den här genren passar väldans bra att läsa med öronen. Vilka är era spänningsfavoriter i år?