som man sår – Sebastian Bergman är här igen!

Som jag väntat på Som man sår! Och som jag väntat på att få skriva om den här sjunde delen i serien om Sebastian Bergman, hans dotter Vanja är numer chef på riksmord och han själv tar en och annan privatpatient som psykolog. När en man söker hjälp och det visar sig att han har liknande erfarenheter som Sebastian själv så väcker det en massa minnen, samtidigt som Sebastian njuter av att få vara morfar. Eftersom Vanja får fullt upp med att till synes orealterade människor skjuts ihjäl av en prickskytt i Karlshamn så tar hon gärna emot hans hjälp. Utredningen i Karlshamn blir precis så spännande som alltid och polisgruppen består av idel kända medlemmar. Det är en styrka i den här serien att författarna vågar hålla fast vid sina karaktärer och att man lär känna dem allt mer. Hjorth och Rosenfeldts serie ska läsas i ordning och jag förstår precis varför den blivit oerhört populär både här i Sverige och utomlands. De skriver spänningsromaner som har ett driv, dialoger som låter som att karaktärerna faktiskt pratar med varandra och man vill bara läsa vidare.

Del åtta ska bli den sista. Längtar redan efter den!

Bildkälla: Norstedts Förlag