idag presenteras Årets bok – jag gissar lite …

Vanligen så delas priset för Årets bok ut på mässan och det brukar vara en härlig stämning när bokfolket bubblar och glammar lite lagom. I år kommer galan att sändas på Instagram och alla är välkomna! Klockan 12.30 idag den 9 oktober smäller det.

Jag har läst alla de 12 nominerade och om jag gissar vinnare så tror jag på Stina Jacksons Ödesmark. Ett tecken på det är att Stina i söndags var med i Babel och att hon berättade att hon bestämt sig för att stanna lite längre i Sverige … Om hon vinner så är det väl värt och hon skriver verkligen mycket fina spänningsromaner som utspelar sig i den avfolkade delen av inre Norrland.

Om någon är intresserad av mina tankar om de nominerade böckerna så länkar jag helt enkelt här:

Bergens stjärnor – Jojo Moyes

Terapeuten – Helene Flood

I oxögat – Ida Andersen

Jamåhonleva – Anders Roslund

Skuggjägaren – Camilla Grebe

Jägarinnan – Kate Quinn

Mitt liv som råtta – JCO

Brevvännerna – EÅO

Tistelhonung – Sara Paborn

Nästa! – Nina Lykke

Där kräftorna sjunger – Delia Owens

Ödesmark – Stina Jackson