bokmässa rapport 2

Lite spänning i Crimetimeområdet av mässan hanns också med. Jag gillar att de samlat spänningsförfattarna i en egen del och koncentrerat kör spännande samtal under hela helgen. I år missade jag avslutningen med afternoon tea men den är omvittnat en fin avslutning på mässdagarna. Next year, next year! Om man nu skall gnälla lite så var det ofta svårt att höra ordentligt eftersom det inte var någon ljudbarriär mellan scenerna, det borde vara enkelt att bygga upp ngt som dämpar ljudet i loungeavdelningen.

Denise Mina och Cara Hunter var det länge sedan jag läste men ett underhållande samtal var det, Cara Hunters serie lockar helt klart. Har lagt den i bokhyllan på Storytel och sparar för framtiden. En programpunkt som jag missade var den med Stina Jackson, hennes nya längtar jag efter, ljudboken har just släppts med Lo Kauppi som inläsare. Förinta världen ikväll blir troligen helgens karamell! Sedan lyssnade jag på ett samtal mellan Lisa Jewell och Carina Bergfeldt, bådas böcker har jag läst och jag gillar vad de skriver. Uppenbart var att de inte läst varandras böcker men samtalet flöt på och jag hoppas många hittar till Lisa Jewells spänningsromaner. Många kanske mest tänker på henne som feelgoodförfattare men hon har styrt om och skriver spännande relationsromaner som säkert passar dem som inte är så sugna på en traditionella deckare bra.

Ytterligare ett samtal som var underhållande var det om den skånska myllan som brottsplats där Mattias Edvardsson talade om Trelleborg, Frida Skybäck om Lund och Anders de la Motte om den fiktiva miljö han skapat i norra Skåne. Just nu läser jag Skybäcks Järnblomma och en egen text kommer om den. Glasmannen av Andes de la Motte var ruskigt bra och Mattias Edvardssons senaste Lova mig tystnad  har jag också läst och skrivit om här på bloggen. Det var tre erfarna författare på scen och det var en mysig stund. Särskilt bra blev den tillsammans med glassen som bookbeat bjöd på precis bredvid. Och förstås de fina bokvännerna som gjorde sällskap!

 

Foto: Therese Widenfjord