hundmanuskripten

Igår var det festernas fest i Stockholm och författaren Jon Fosse fick sitt fina pris. Jag hade turen att lyssna på honom under bokmässan och det var intressant. Jag har dock inte läst något innan gårdagens lyssning på Hundmanuskripten. Reine Brynolfsson läser ljudboken som består av tre långnoveller berättade ur olika hundars perspektiv. Webster, Olaf och Haktor är hundarna som betraktar människorna som de har runt sig, pratar med varandra och reflekterar över det där hundlivet. Lättläst och ofta med komiska knorrar berättar Fosse om hundarnas liv som skulle kunna vara människornas liv och de har likt många av oss lust att komma bort för att sedan längta hem igen, lust på ett litet romantiskt äventyr men ångrar sig när det blir skarpt läge och ser sig förbigångna av en ny och väldigt intressant hund på jobbet som skeppshund.

Jag kommer troligen inte läsa mer av Fosse men det här var en trevlig ljudbok att lyssna till medan ett öga kastades på festligheterna i Blå Hallen. 

Vill man lyssna på Fosses texter men inte har någon strömningstjänst så finns Morgon och kväll att höra på SR Play. Där finns förstås också flera fina program om hans dramatik, poesi och romaner, alltid intressant!