ett ord för blod

https://www.lindco.se/bocker/ett-ord-for-blod/

Ett ord för blod är en personlig och öppenhjärtig självbiografi som Faysa Idle skrivit tillsammans med Daniel Fridell och Theodor Lundgren. Berättelsen är Faysas men de namn som nämns i boken är alla ändrade, hon skriver inifrån sin familj som bor i Tensta där hennes bror är en av ledarna i ett av de gäng där våldskapitalet är stort. Hon skriver systerns, moderns och resten av familjens berättelse och hon skildrar en ensam barndom, hur hon i sin rastlöshet dras med i missbruk och ett medberoende där hon nästan går under när hon försöker ordna för pojkvänner, familj och vänner. Hon hittar till orden och poesi och skrivande blir ett sätt att hantera och bearbeta och förändra sitt liv.

Modigt, starkt och en berättelse som ger en inblick i ett livsöde som är väldigt långt från det som jag själv upplevt. Den sortens böcker är viktig läsning!