just nu – augusti

 

Nejmen säger lilla J igen och igen, det är ett av sommarens favoritord och nu får jag säga detsamma. Nejmen, det kan inte vara augusti och snart jobbstart igen. Jag är inte färdig med den här sommaren ännu, vädret har varit så lynnigt och blåst och kyla har bytt av varandra. Några veckor med värme hade varit så fint under ledigheten, hoppas hoppas på ett par fina helger framöver så att jag kan komma lite laddad in i höstmörkret …

Tur det finns kultur att ägna sig åt när vädret är som det är.

Just nu läser jag Blodrött hav av Lilja Sigurdardottir, isländsk deckare som verkar riktigt bra hittills. Jag gillade den föregående Iskall sol mycket.
Just nu tittar jag på den australienska serien Five Bedrooms, tack till Linda som tipsade. Jag hade tänkt mig klämma hela Succession under sommaren men jag tappade farten. Jag var helt enkelt mer sugen på lättsam relationsserie än den manipulerande mediafamiljen.
Just nu lyssnar jag som alltid på P1, det är sommarprogram och annat i en salig blandning. Jag tycker det varit en ovanligt bra årgång av sommarprat. Jag gillade Ina Lundströms mycket, Göran Greider, Staffan Westerholms och Lina Woolfs om översättning var också väl värda sin tid. David Thurfjells är ett prat som jag kommer att höra igen!
Just nu njuter jag av att tänka på att jag har både botaniska och trädgårdsföreningen att besöka under helgen. Bara det håller upp så ska jag gå på trädgårdsrunda och kanske får jag inspiration till en ny rabatt på sommarstugan.
Just nu längtar jag efter att fira dottern i eftermiddag, det blir fint!

Kika också in hos Enligt O och Västmanbok.