iskall sol – första boken om Áróra

Áróra blir kontaktad av sin mor, hon har inte hört av sin dotter Ísafold på flera veckor och det är ovanligt. Ísafold brukar ringa och dessutom uppdaterar hon FB ofta men nu har det varit tyst. Áróra har själv ingen kontakt med sin syster och bestämmer sig motvilligt att resa till Island för att försöka se vad som hänt. Väl där så inser hon snart att systern är helt försvunnen, inga grannar eller arbetskamrater vet var hon är. Sambon Björn verkar inte alls veta och för att få hjälp i sitt sökande så kontaktar hon sin mors vän polisen Daniel. Systrarnas privatliv avslöjas allt eftersom och man får lära känna Áróra, hennes yrke som ekonomisk privatdetektiv gör att när hon följer pengarna så skildras också en solkigare del av det isländska samhället. 

Iskall sol av Lilja Sigurdardóttir är den första delen i en serie spänningsromaner med privatdetektiven Áróra i huvudrollen och jag ser fram emot att läsa vidare om henne. Det är ett driv i berättandet och spänningen är på en alldeles lagom nivå för mig. Hur det kan finnas så många bra spänningsförfattare på en ö med 300 000 människor det är omöjligt att förstå men jag antar att det bara är att tacka och ta emot. Lilja Sigurdardóttir blir ännu en att läsa! 

Bildkälla: Modernista