Men hur hände det här? Juni, du är väldigt välkommen! Som om inte långa ljusa kvällar och ett fantastiskt väder vore nog så befinner jag mig just precis nu på kulturtantsresa till skåneland och kan man ha det bättre än litteratur, kultur, konst, trädgårdar och fint sällskap?

Som vanligt såhär första lördagen i månaden så stämmer vi av läget i en utmaning, häng gärna på och svara på frågorna i dina egna kanaler.

Just nu läser jag Tystnaden vid barndomens hav av Kerstin Beckman, jag har precis börjat men det verkar hittills som en bok för mig. Slutet av maj och början av juni är galna tider för lärare och det har blivit mycket feelgood och spänning det senaste. Snart hoppas jag på ett hjärnan är redo för lite mer tuggmotstånd i läsningen.
Just nu tittar jag på kostymdrama, Sanditon är här med en tredje säsong och snart kommer den fenomenala kriminalaren Happy Valley. Den 4 juni är det dags och de tidigare säsongerna ligger på play. Kolla in om ni har missat!
Just nu lyssnar jag på Nina Lykkes nya roman Vi är inte här för att ha roligt, den handlar om den medelålders författaren Knut och som jag fnissade på tåget söderut. Folk kan ju tro man är helt galen men hon skriver så vasst och så vansinnigt rolig. Verkligen ett författarskap att rekommendera.
Just nu njuter jag av att det är juni, semester närmar sig och att jag befinner mig mitt i en härlig kulturfylld långhelg!
Just nu längtar jag inte efter så väldans mycket, juni kommer att innehålla en resa till Finistére och jag har laddat ner Bodil Malmstens loggböcker inlästa av henne själv. De ska vara mitt ressällskap till världens ände.

Kika också in hos Enligt O och Västmanbok.