åskmakaren – Tina N Martin

Det är smällkalla vintern och på isen i Luleå ligger en död man. Det visar sig att det är en förmögen äldre man som i princip ingen saknar, han är är mördad och hans lem är avskuren. För att utreda brottet kallas Idun och hennes kollega Tareq in och de hamnar i en värld där det mesta kan köpas för pengar. Också kvinnor. För att avslöja en härva av trafficking och prostitution bestämmer de sig för att försöka snärja ledarna för organisationen. 

Parallellt med den nutida berättelsen i Åskmakaren av Tina N Martin så får vi följa Peter och Silje som blir vänner i mellanåren. Peter är mobbad och utsatt av sina klasskamrater och Silje lever ensam med sin missbrukande pappa, tillsammans bildar de en duo som hjälper varandra. Peter gör vad som helst för Silje, till och med att följa Silje och klättra upp i det högsta av träd. 

De två tidsplanen vävs samman och bildar en riktigt spännande roman, i korta kapitel utvecklas spänningen i ett snabbt tempo och jag tyckte särskilt mycket om att läsa om den mördade mannens två vuxna barn. Idun är polisen som står i centrum för serien som började med Befriaren . En perfekt serie som passar fint för semesterläsning! 

Bildkälla: Polaris