befriaren – en spännande debut!

Befriaren av Tina N Martin är en oväntat spännande deckardebut som utspelar sig i Norrbotten. Boken börjar med att läraren Eva hittas hängande i sitt hem. Snart förstår polisen Idun och kompanjonen Calle att mordet på Eva kanske kan hänga samman med kidnappningen på en liten diabetessjuk femårig flicka. De kan bara inte riktigt lista ut hur. När anonyma brev börjar dyka upp och allt fler människor hotas till livet närmar de sig den våldsamma upplösningen

Det här är en spänningsroman som utspelar sig i flera tider och i den historiska delen så får man följa systrarna Violet och Rita som växer upp med en våldsam och kontrollerande far. När Rita får möjlighet så flyttar hon långt bort medan Violet träffar en man som hon får två barn tillsammans med: flickan Ingrid och pojken Tommy. Utan att avslöja hela handlingen så vävs de två tidsplanen samman och kanske så blev det lite förutsägbart mot slutet men allt är förlåtet. En välskriven text med ovanligt fräscht språk, barn som far illa, sekters makt över sökande och utsatta och en sympatisk polis i Idun gjorde att jag uppskattade den här kriminalromanen. Jag ser fram emot att läsa fler böcker av Tina N Martin, jag antar att det här är upptakten på en serie som kommer att utspela sig i  

Bildkälla: Bokförlaget Polaris