Påskekrim: den andra systern

Påskledighetens sista spänningsroman blev Den andra systern av Mohlin & Nyström. Det är andra delen i serien om John Adderley och precis som i Det sista livet  så utspelar sig det hela i Karlstad. John Adderley är den forna FBI-agenten som nu lever under annan identitet i Sverige, ett av hans uppdrag i USA gick snett och han flyttade till Sverige för att undgå sina förföljare. Han arbetar som polis i Karlstad och det blir tydligt att han har svårt att fly från sitt förflutna.

Det börjar med att vi får följa två systrar som driver en datingsida på nätet. Stella är ansiktet utåt, hon marknadsför och säljer medan Alicia är den som står bakom den tekniska lösningen. Hon är svårt skadad efter en olycka i barndomen och skör, hon mår emellanåt mycket dåligt och förlitar sig på sin syster. När så systern hittas död så blir livet mycket svårt att hantera för Alicia. John Adderley blir polisen som ska utreda dödsfallet och det blir en actionfylld resa mot sanningen. Inget mys här inte utan mer en kriminalroman med agent och action i fokus och i den genren är det här både välskrivet och spännande in i det sista.

Jag lyssnade på den här boken och den funkar bra som ljudbok, man ska absolut ha läst/hört den första delen innan man tar sig an den här. Handlingen är på flera vis avhängig att man känner till Adderleys komplicerade bakgrund.

Bildkälla: Norstedts förlagsgrupp