frälsarkransen – en Strindbergdeckare

Frälsarkransen är fjärde delen mysdeckare som utspelar sig på Hovenäset och det är antikhandlaren August Strindberg och hans sambo polisen Maria som är centralkaraktärerna. Nu har de också den lilla dottern Sofia som August tar hand om på dagarna och sensommaren har kommit till Bohuslän. De förbereds kräftskivor i var och varannan sjöbod och August har något alldeles extra fint förberett. Idyllen bryts abrupt då ett äldre par som bott i samhället i alla tider hittas förgiftade i sitt eget hem, Maria och hennes grupp av poliser startat genast sitt arbete och August, som har haft hjälp av de förgiftade parets barnbarn under sommaren, blir snart indragen i efterforskningarna. 

Det här är perfekt lyssning när man jobbar en dag i trädgården eller tar en långpromenad i det vackra vädret. Jag upplevde att själva deckarspåret var lite mer accentuerat i den här boken än i de tidigare och det tycker jag att serien vinner på. Jag gillar att bikaraktärerna får ta lite större plats och jag älskar förstås miljöerna. Nu är jag ingen loppisfantast men jag tog faktiskt en cykeltur runt loppisarna här på Tjörn igår, inga fynd den här gången men det var mysigt ändå. Jag blir också omåttligt sugen på att besöka Hållö igen, där har jag inte varit sedan jag var barn. Och jag vill baka egengjorda dammsugare precis som August. 

https://www.forum.se/bocker/293911/fralsarkransen/