just nu – mars

Tiden rusar fram och plötsligt är det första lördagen i månaden igen. Hur är det möjligt?

Hur som utanför mitt fönster hör jag talgoxen, i solväggen sticker vårlökarna upp sina tappra knoppar och det finns hopp om en vår också detta år.

Just nu läser jag Simmarna av Julie Otsuka, jag köpte den på läsretreaten i Varberg och borde ha läst klart för länge sedan. Den verkar väldigt bra och hennes tidigare böcker har jag verkligen gillat.
Just nu tittar jag mest på Alla mot Alla. Frågesport som underhåller är härligt och vårens grepp med nya konstellationer av tävlande har gett säsongen ett lyft!
Just nu lyssnar jag som ofta på P1, lördagar är en dag då jag poddar ikapp det som jag missat under veckan och några favoriter är Kulturlivet med Gunnar Bolin som samtalsledare och förstås Språket. Ljudboksspelaren innehåller för ovanlighetens skulle inte en lång lista på böcker som vill bli lyssnade, det är nästan konstigt men som tur är släpps det ett gäng efterlängtade titlar under mars.
Just nu njuter jag av att det är nästan-ljust när jag går till jobbet och nästan-ljust när jag kommer hem. Pelargondoften är stark i huset, jag ska plantera om och ta sticklingar och citronträdet har fått fnatt under vintern och blommar som om det inte finns någon morgondag.
Just nu längtar jag efter att skura av mina uteplatser, ta fram en stol eller två att ställa i solväggen och bara sitta där. Blunda och lyssna på fåglarna.

Kika också in hos andra bloggare som brukar svara på enkäten:

Enligt O ,  Västmanbok, Bokföring enligt Monika, Bokdivisionen och Lottens bokblogg.