mörka vrår – Hälsingemorden

I Mörka vrår av Lina Arvidsson möter vi Annie Ädel, hon är vakt i Stockholm och önskar helst av allt bli polis. År efter år har hon prövats till utbildningen men inget napp. När hennes sambo William tar henne med till sitt barndomshem utanför Järvsö så trivs Annie med livet i det stora huset Djupänge. Sommarsemestern är härlig och en tanke om flytt slår rot. När svärmodern Lisbeth frågar om hon och William vill ta över huset så bestäms det att de ska flytta upp till det ensligt belägna huset, Annie får jobb som nattvakt och William jobbar på socialtjänsten. Snart börjar Annie undra vad som en gång hänt, i familjen är det tyst och ett av rummen i huset får Annie inte gå in i.

Det här är krypande spänning och jag är glad att jag inte läste den här i sommarstugan, det är mörker och fönstertittande och hemligheter som efter hand avslöjas. Jag förstår av slutet att det kommer en fortsättning, den ska jag absolut läsa.

Mörka vrår