just nu – februari

Jag är nyss hemkommen från vår årliga läshelg i Varberg och det var en härlig energiinjektion att få träffa ett gäng bokälskare. Dålig planering från min sida gör att just nu-inlägg dyker upp först idag men så får det vara ibland. Bättre sent än aldrig ni vet …

Just nu läser jag Jamaica Kincaid. Den tunna essän En liten plats inköptes i Varberg. Som alltid med Kincaid så är det förrädiskt bra läsning. Man ska läsa långsamt och flera gånger för att faktiskt ta in allt.
Just nu tittar jag inte på något särskilt, flera vänner har varit lyriska om filmfestivalen här i stan och andra pratar om TV-serier. Det enda jag egentligen följer är Alla mot Alla som drar igång imorgon. Det blir kul!
Just nu lyssnar jag på Ta min hand av Dolen Perkins-Valdez. Den börjar lovande och har fått god kritik så jag har hopp om fin lyssning.
Just nu njuter jag av en vacker tulpanbukett på köksbordet och tanken på att det snart är några extra lediga dagar när skolan har sportlov. Jag hoppas och hoppas att ljuset och talgoxens kvitter skall pigga upp!
Just nu längtar jag efter att få ta del av min födelsedagspresent – spa med övernattning på Ästad Vingård. Först sportsemester ett par dagar så att jag är utvilad och sedan spa. Det kan man kalla lyxliv! Kom snart vecka sju!

Kina gärna in på de andra som ofta hänger med på Just Nu: Enligt O, Västmanbok, Bokföring enligt Monika, Bokdivisionen och Lottens bokblogg.