just nu – december

Månaden december är här och som alltid så kommer det en liten just nu-enkät första lördagen i månaden som alla som har lust kan hänga med på. Den hägrande ledigheten är som gjord för att konsumera kultur på och kanske är man lite sugen på att köpa platta hårda paket. Köp en bok! Tips på bra läsning hittar man förstås här på bloggen eller på Insta, det finns en bok för alla 🙂

Just nu läser jag en bok ut Tranans prenumerationstjänst: Spridda över jordklotet av Yoko Tawada. Om man vill hitta bra läsning från andra delar av världen så kan jag verkligen rekommendera att klicka sig till Tranan och signa upp. Bästa julklappstipset!
Just nu tittar jag på damhandboll, det blir på TV men om man har möjlighet så är det bästa förstås att gå till Scandinavium och heja IRL. Igår såg jag klart En helt vanlig familj på Netflix, det var en välgjord adaption av Mattias Edvardssons roman som jag tipsar om!
Just nu lyssnar jag på Kerstin Ekmans Min bokvärld i inläsning av Irene Lindh. Den består av 24 delar så den blir min egna lilla adventskalender i år.
Just nu njuter jag av bokcirkeln på Lundströms, det är en alldeles fantastisk dynamik mellan Olof Wretling och Marie Göransson och fast jag inte läst Hjortronlandet av Sara Lidman så är det härlig lyssning. Med tanke på de senaste veckornas besked om neddragningar på P1 – bland annat ska radioföljetongen läggas ner, så är jag glad över att det åtminstone finns ett bra litteraturprogram kvar.
Just nu längtar jag inte särdeles after något. En kopp kaffe, tända det första ljuset och äta en pepparkaka från Göteborgs peppakaksbageri är alldeles perfekt.

Kika också in hos mina forna kollokamrater:  Enligt O och Västmanbok.