rovdjur – Jonas Moström

Jonas Moströms deckarserie som utspelar sig i Uppsala med omnejd fortsätter med titeln Rovdjur. Psykiatrikern Nathalie Svensson och polisen Johan Axberg är nu ett par och Nathalie är mammaledig med sonen Noah, den lille har en svårinställd diabetets och dessutom downs syndrom och föräldrarna älskar sin sköre pojke oändligt. På väg till mammaträff på lekparken får Nathalie reda på att en av de små lekkompisarna kidnappats, William är försvunnen och hans mamma Annie har skjutits med en elpistol.  Hon gör allt för att stötta och hjälpa den förtvivlade mamman och hon är förstås också orolig för egen del. Är alla bebisarna i mammagruppen i fara? 

Jag gillar Jonas Moströms spänningsromaner, de är ofta oförutsägbara och diskuterar samtidsfenomen. I den här är sociala medier del av storyn och både covid och kriget i Ukraina finns nämnt vilket gör berättandet tydligt placerat i samtiden. Moström är både läkare och författare och det märks att han har full koll på de medicinska delarna av berättelsen. Det här är den tionde delen i serien men jag tänker att de var och en är ganska fristående så man kan hoppa in och läsa bara den här om man är sugen på en spännande höstbok. 

Bildkälla: Norstedts