aldrig ensam – systrarna från Fjällbacka

Aldrig ensam är den andra boken om systrarna Hellberg från Fjällbacka och den utspelar sig till en början under det första decenniet av 1900-talet. Åsa Hellberg har sin egen släkt som inspiration för böckerna och hon berättar i fiktionens form om de tre systrarna. Sigrid har nu rest till New York och är gift och Charlotta bestämmer sig för att resa efter för att pröva lyckan i det nya landet, hon vill vara fri och leva livet utan att stadga sig. Yngstingen Rut stannar kvar i Sverige och utbildar sig till lärarinna och på seminariet träffar hon sitt livs kärlek. Hon har ett varmt hjärta för de elever som inte har det så lätt och när hon blir invald i fattigvårdsnämnden så inser hon att hon kan göra skillnad.

Utöver systrarna så får man följa deras piga Elvira som också hon så småningom hamnar i New York och genom de olika karaktärerna så kan vi som läser möta fyra olika kvinnor – eller fem faktiskt eftersom moderns liv också skildras – och hur de på olika sätt tar sig an de nya tider som kommer. 

Historisk feelgood är allt mer populärt hos mig och det här är en serie som tar sin utgångspunkt i starka, driftiga och samtidigt sårbara kvinnor, jag ser redan fram emot att läsa vidare om systrarna Hellberg och deras öden och äventyr. Särskilt Rut är jag spänd på hur framtiden skall forma sig för! 

Läs Inte utan min syster först, det här är en serie som skall läsas i ordning. 

Bildkälla: Forum