röd augustimåne – sjöräddarna

Imorgon börjar den vemodiga månaden augusti och jag passar på att tipsa om en riktigt bra svensk spänningsserie. Röd augustimåne av Rebecka Edgren Aldén är den andra boken i serien som handlar om en grupp sjöräddare stationerade i Stockholms skärgård. I den så är det just augusti och det äkta paret Charlotte och Fredrik skall ge sig ut på en sen semestervecka i sin segelbåt. Kanske kan en semester tillsammans hjälpa till att väcka äktenskapet till liv? Första kvällen stöter de på sitt gamla ungdomsgäng på en restaurang och trots osämja så blir de bjudna på kräftskiva, nu skall gammalt groll vara glömt.

På en stenig strand någon vecka tidigare hittar de två sjöräddarna Annika och Simon en död kvinna, de har ryckt ut på ett larm och inser när de kommer fram att det är läge för att kalla på polis. Dödsfallet verkar inte vara en drunkning och polisen som dyker upp är välbekant för Annika …

Det är många saker jag gillar med den här serien, livet på sjöräddningsstationen och kollegorna där är trovärdigt skildrat och det är precis lagom med sjöliv och skärgårdsmiljöer i både handling och beskrivningar. Jag gillar också hur det på ytan glammiga livet för överklassen i en av Stockholms skärgårdsvillor strippas av in på bara mässingen och hur spänningen sakta men säkert byggs upp. Jag hoppas att det kommer ytterligare delar i den här serien, det ser jag fram emot!

Bildkälla: https://www.romanusochselling.se/bocker/287849/rod-augustimane/