Läsvärld – pruttar, bråk och kramkalas

Idag är det onsdag och onsdagar numer är barnbarnsdag. Så väldigt glad blev jag när jag hittade antologin Läsvärld – pruttar, bråk och kramkalas i min postlåda. Det är en härlig samling texter som alla passar att läsa för de små barnen. J och A är i perfekt ålder och i boken finns det insprängt frågor som passar att samtala kring. Som läspedagog så blir jag genuint glad när föräldrar peppas att prata om bilder och texter med sina barn. Illustrationerna är hämtade från respektive originalbok vilket gör att man får möta variation i både text och bild. Så perfekt!

A älskar elefanter och struttar runt i elefantmarsch så snart han kan. J är i pottåldern och intresserad av både rumpor och bajs. Ni hör, jag ska läsa den här boken med mina små redan i eftermiddag. Den kommer bli succé!

,