Bildkälla: https://www.lindco.se/bocker/djuphamn/

Tillbaka till Ådalen och polisen Eira Sjödin! I djuphamn av Tove Alsterdal så hittas ett skelett i älven, några dykare som inventerar vrak finner mänskliga kvarlevor. Eira, som är gravid, har fått inre tjänst men ett gammalt skelett kan ju inte försätta henne i fara så hon får utredningen på sitt bord. Snart leder den till hennes dementa mor och den vietnamrörelse som hon var del av i slutet av 60-talet. Eiras privatliv är rörigt, vem som är barnets far är oklart och brodern sitter fortfarande i fängelse och den åldrade grannen verkar deprimerad.

Serien om Eira, som avslutas med den här boken, är riktigt härlig spänning. Lagom mix av allt och Alsterdal är skicklig på att väva in samhällsskeenden i sina böcker. Jag vill dock rekommendera alla som är sugna på att läsa att göra det i ordning. Börja med Rotvälta, fortsätt med Slukhål och sedan Djuphamn. Då får man hela Eiras, och hennes familjs, berättelse, den är så intressant!