från och med nu – Martina Haag

Idag är det recensionsdag för Martina Haags feelgoodare Från och med nu och har man läst Haag innan så vet man precis vad som väntar: lättläst relationsroman med dråpliga händelser och en allvarlig klangbotten. Malin är i femtioårsåldern, barnen är utflugna och hon är änka sedan ett bra tag tillbaka. Det är nyårsafton och hon inser att hon inte har någon att fira in det nya året med, hon befinner  sig ändå på en fest och där möter hon en kvinna som verkar lika ensam som hon. Tanja och Malin bestämmer sig för att göra det kommande året till ett riktigt härligt år fullt med upplevelser, från och med nu skall livet levas. Bucketlisten fylls på och de börjar beta av allt de där de skulle vilja se och göra, så händer ändå något oväntat och tankar på döden kryper nära. 

Underhållning och allvar i skön förening, Malin är oerhört naiv och hamnar i alla möjliga Bridget-situationer men på något vis så löser sig det mesta. Precis som det ska vara i den här typen av böcker. Jag tyckte den här gången att bokan var lite för kort, Haag kunde gjort mer med de premisserna som hon la ut och kanske kändes just den här boken lite som ett hastverk. Jag hade gärna hängt med Malin och Katja i sisådär 100 sidor till. 

Bildkälla: Piratförlaget