madonna – Sara Villius

Sara Villius roman Madonna valde jag mest av allt utifrån omslaget. Jag såg filmen om Munch på filmfestivalen och filmen inspirerade mig till lyssning på boken. Så underligt kan det bli när man väljer ny bo på Storytel … Det var en ganska köttig hora – madonna skildring som mötte mig och jag får läsa om den nyblivna mamman som strävar på med ett romanprojekt. Hon vill så förfärligt gärna kunna skriva men det blir inget skriver, hon försöker sig på att vara mor och husmor men det funkar också det dåligt. Hon söker bekräftelse, eller möjligen förströelse från ledan i en sexuell relation med en äldre man och genom hela boken strömmar känslan av tristess och tomhet. Det här var kanske inte en roman som var helt i min smak, jag har svårt för romaner med mycket kropp och människor som liksom bara låter livet gå. Ältande och ångest, passivitet och försök till förträngning har jag nog av i det verkliga livet. Trots det så läste jag ju klart så något fanns där som fångade, oklart vad. 

Bildkälla: Norstedts förlag