dödens snabba vingar – del 24 i serien om Maria Wern

Del 24 om Maria Wern heter Dödens snabba vingar och som alltid är spelplatsen Gotland. Anna Jansson skriver lättsamma och habila deckare och i den här delen har Maria ganska nyligen blivit änka. Hon har en sjuk väninna boende hos sig och sin pappa i friggeboden, livet känns stressigt och ganska svårt. Det är vårvinter och när en mördad kvinna hittas i en parkerad bil i ett garage som tillhör en sommarstuga så får Maria fullt upp med att tillsammans med sina poliskollegor försöka nysta i vad som hänt. Den unga kvinnan, Märta, som hittas död är arkeolog och jag gillar lite extra att läsa om de tunnlar som spelar en viktig roll i den här spänningsromanen. Böckerna om Maria Wern passar bra att läsa iordning, man får följa poliserna och deras privatliv genom åren men de funkar faktiskt att läsa fristående också. Temat med psykisk ohälsa återkommer i den här delen och det är en på flera sätt gripande skildring av hur trauman och psykisk sjukdom påverkar människors livsöden.

Bildkälla: Norstedts förlag