nödvändigt ont – tillbaka till Doggerland

I Nödvändigt ont av Maria Adolfsson får vi som läser göra ett sjätte besök i den fiktiva ögruppen Doggerland. Det närmar sig jul och polisen Karen Eiken har fått en ny chef. När den kände konstnären Raymond Osse spårlöst försvinner ber han Karen att undersöka vad som har hänt, hon tar sig an uppgiften och det blir mer komplicerat än vad hon först trodde. Konstnärens familjeliv är inte helt enkelt och både barn och exfruar bor i huset tillsammans med den unga älskarinnan. Snön faller över öarna, midvinterfesten närmar sig och till Karen Eike antyds det att hon borde bli ersatt av någon yngre och hungrigare. Karen och Leo har sin lilla dotter Selma och kanske är det dags för henne att börja på förskola? Familjelivet och utredningen löper parallellt i den här ganska lågmälda spänningsromanen och som i alla de tidigare delarna i serien så är både miljöer och relationer mycket trovärdigt gestaltade. Man gillar Karen, man gillar att befinna sig i Doggerland. Skriv fortsättning Maria Adolfsson!

Bildkälla: Wahlström & Widstrand