familjen Lambs återkomst – Lisa Jewell

Jag är faktiskt fortfarande lite besviken på Lisa Jewells svängning mot spänningsromaner. Jag tycker att hennes sätt att skriva fram relationer är så himla bra (tänk Fågelburen) och tänker gång på gång när jag läser Familjen Lambs återkomst att det hade räckt alldeles utmärkt utan dödsfall och mysterier … 

Hur som, boken börjar med att ett lik spolas upp på Themsens strand och man får följa polisernas arbete för att identifiera skelettet. Spåren leder till ett 30 år ouppklarat fall och kanske kan det lösas med hjälp av det nya fyndet? Samtidigt så får man följa ett antal vuxna personer som söker efter sin identitet och försöker förstå vad som hände dem i barndomen, hur det har påverkat dem de senaste 30 åren. Henry, Lucy, Libby och Finn är karaktärer som man återser från Lisa Jewels tidigare bok om familjen Lamb och jag tänker att man ska läsa Familjen Lambs hemlighet innan man tar sig an den här. Berättandet hoppar i tid och berättaren skiftar i de olika kapitlen så om man lyssnar så gäller det att hänga med i svängarna, boken är fint inläst av Maria Lyckow men kanske tycker jag att det här är en bok som bäst passar att läsa. 

Bildkälla: Printz Publishing