den osänkbara Greta James

Greta har lovat något som hon nu djupt ångrar – hon har lovat att följa med sin far på en kryssning till Alaska. Det visar sig att hon tagit sin mors plats, föräldrarnas 40-åriga bröllopsdag skulle firats tillsammans med goda vänner på drömresan. Nu blev det inte så, modern dör oväntat och hastigt och Greta går ombord tillsammans med sin far på en veckas påtvingad samvaro. Greta mår själv riktigt dåligt efter moderns död, hennes artistkarriär har satts på vänt och hon känner att med moderns död så försvann hennes största fan. Hennes pappa har aldrig riktigt gillat hennes val av liv och har högst motvilligt varit på en enda konsert. Åren har gått och varken han eller Greta själv tycker att hon lever det förväntade ”vuxna” livet. Veckan på båten (ursäkta alla kunniga, fartyget) ger Greta tillfälle att stanna upp, omvärdera och kanske till och med hitta en livspartner.  

Jag gillade att läsa Jennifer E Smiths Den osänkbara Greta James. Greta och hennes relation till både modern och fadern är fint framskrivna, livet på kryssningen skildras med en stort portion humor och miljöerna som Greta besöker är platser att längta efter. Gretas sorgearbete tycker jag beskrivs både trovärdigt och varmt och summa summarum är det här en underhållande roman som har lagom av allt utan att bli varken smörigt eller snyftigt. Jag brukar sällan uppskatta feelgoodare från USA men den här var ett undantag. Tack till @boktokig som tipsade!  

Bildkälla: Printz Publishing