just nu: december

Jamen, ny månad igen och äntligen är det december. Jag är en riktigt adventsälskare och ljusen som dyker upp överallt lättar verkligen upp mitt sinne. Hösten har varit mörk och det var dags för en vändning!

Just nu läser jag en av alla de fina romaner som jag fått via prenumerationen från Tranan. Barfotakvinnan av Scholastique Mukasonga är en uppväxtsskildring från Rwanda och hittills är den mycket intressant.
Just nu tittar jag lite småmotvilligt på fotbolls-VM. Det går ju inte att komma från hela den skandalösa placeringen av spelen man samtidigt så är det ju bra fotboll. Överraskningarna har haglat och det är kul att se att landslag från alla världsdelar slår sig fram. Troligen blir det nog ett europeiskt lag som vinner men det är ingen stillsam promenad på vägen. Kul och spännande matcher!
Just nu lyssnar jag på ett stort gäng julböcker av olika kvalitet blandat med deckare. Återvändaren av Anders Sundkvist är både spännande och underhållande hittills och den är perfekt pendlarbok. 
Just nu längtar jag efter en helt ledig söndag. Det ska bli så fint att tända två ljus och äta pepparkakor från Göteborgs pepparkaksbageri. 

Kika också in hos Fiktiviteter, Enligt O och Västmanbok.