juli enligt Julia – Kristin Emilsson

Ännu är det inte juli men precis som Julia Gran så har ni kanske börjat fundera på sommarsemester? Hon och Petter Niklasson är nu ett par och Julia har bestämt sig för att sommaren skall spenderas i Stockholm, hon är pank, behöver jobba och tanken på att bo i en våningsäng och med utedass beläget i tjottaheiti lockar inte alls. Petter däremot tänker att en sommarsemester ihop kanske är sättet att visa att förhållandet är på allvar. Hoppla så bär det av till Gotland och diverse förvecklingar uppstår. Jag gillar Kristin Emilssons böcker om Julia lite extra för hennes tydliga släktdrag med Bridget Jones. Det är mycket humor, snabbt och rappt berättat och väldigt lättläst. Precis som fluff ska vara!

Jag tror att man uppskattar Juli enligt Julia extra mycket om man läst Jul enligt Julia först, den utspelar sig julen innan juli och många av karaktärerna återkommer.

Bildkälla: Printz Publishing