välkommen till evigheten – spänning när det är som bäst!

Välkommen till Evigheten av  Camilla Grebe är en spänningsroman av allra bästa sort. Jag ser alltid fram emot att läsa en ny Grebe, texten flyter på och spänningen behålls genom hela boken och storyn är befolkad med människor. Det är midsommartid och kriminalkommissarie Manfred Olsson ska ha efterlängtade fyra veckors semester med sin nya lilla familj. När förlagsredaktören Lykke anhålls för ett grovt brott så vill hon bara tala med Manfred, han bryter sin ledighet och allt eftersom får vi som läser lära känna familjen som består av Lykke, maken – den kände författaren och deras två tvillingsöner. Det visar sig att det åtta år tidigare skedde ett mord på gården Evigheten och hänger nu det nya brottet samman med det? Spännande till sista sidan och extra roligt att läsa om förlagsvärlden, men huvudsakligen är det här en roman om en familj som innanför den lyckade fasaden döljer sina hemligheter.

Det går utmärkt att läsa den här som en fristående bok, det funkar helt ok om man inte läst de tidigare delarna och det är fint om man inte har lust på att läsa sig fram genom serien för att komma till del 6. När man väl läst Välkommen till evigheten så kommer man säkert vilja läsa de föregående också men det är inte nödvändigt för att hänga med. Enda nackdelen med den här serien är ljudboksinläsaren. Jag vill helst av allt lyssna på spänningsromaner men det går bara inte när inläsaren snörvlar och smaskar sig igenom texten.

Bildkälla: Wahlström & Widstrand