Tareq Taylor tar oss med på resa

Har ni inte sett den fina serien om hur Tareq Taylor reser med sin far och bror till Jerusalem så tycker jag att ni genast ska klicka er dit. 

I rubriken så aviseras att den välkände TV-kocken ska uppleva sin fars hemland genom maten. Visst är det en matresa och visst finns där goda recept att upptäcka men mest av allt så är det en resa där två bröder får möjlighet att bättre lära känna sin far. Kontakten har varit sporadisk genom åren och nu ska de tillbringa två veckor tillsammans, på hans hemmaplan. Jerusalem är en smältdegel med tre religioner och strax utanför staden ligger den inneslutna Västbanken där många palestinier nu har sitt hem. Serien ger konflikten ett alldeles vanligt ansikte och det är blandningen mellan pappa Saifs berättelse, Tareq och hans brors relation med varandra och med pappan, maten som traditionsbärare som gör det till riktigt bra TV. Varmt, innerligt och tankeväckande. Missa inte!

Foto: Peter Carlsson/SVT