jul i krinolin – Amanda Hellberg

Idag är det första advent och kanske är det tid för julromaner? 

I den digitala bokcirkel där jag får hänga med så är Amanda Hellbergs Jul i krinolin decembervalet. Tyvärr får jag väl säga för det här var inget alls för mig. Jag var mest irriterad när jag läste om den unga Lovisa Lind. Det är 1800-tal och hon arbetar i en konfektyrbutik, hon har bestämt sig för att starta om livet i landet i väster. Biljetterna till amerikat är bokade och nu skall bara den hektiska tiden inför julhelgen klaras av. I boden tillverkar de karameller och annan konfektyr och när änklingen baron von Drevers beställer konfekt till sin julbal så är det Lovisa som får ta sig an uppdraget.

Godset på landsbygden har en historia, baronen har en annan och Lovisa en tredje och när snön yr runt huset och kylan slår till så blir det som sig bör romantik. Spökerier hör också till ett gammalt hus och en och annan excentrisk figur. Det ska bli väldigt spännande att höra vad mina medbokcirklare tycker om det här.

Min sorts pralin är det inte.  

Bildkälla: Bokförlaget Forum