handbok för superhjältar blir kvällsjobbet

Vi har pratat en hel del läsning och läslust i skolan de senaste dagarna och när vi började dela tips med varandra så kom Handbok för Superhjältar av Agnes och Elias Våhlund upp igen. Den är en riktigt lockande bok för elever som ska börja i tvåan och för våra elever som många har annat modersmål än svenska så är de spännande illustrationerna mycket bra, både tydliga och spännande. Eftersom några klasser kanske ska ge sig in på superhjältespåret nu i höst så bestämde jag mig för lite kvällsjobb.

Jag lyssnade helt enkelt på de två första böckerna och funderade samtidigt över teman och arbetsuppgifter som skulle kunna passa. Äventyr med en modig och stark tjej som blir retad för sina öron, lagom med action och en mormor som på sitt alldeles egna sätt peppar sitt barnbarn. Ni  som har barn i passande ålder (6 – 9) har säkert läst alla delarna i serien. Det finns fem nu och det kommer mera. Det gillar jag. Det är just den här sortens böcker som är fantastiska på att locka in elever i bokslukarträsket …

Precis där vi vill att alla elever ska bada!