strandläsning – Emily Henry

I semsterns sista vecka så kommer det vackra vädret och kanske blir det dags för strandliv? Då kan den lättsamma och charmiga romanen Strandläsning passa. Emily Henry har skrivit om romance-författaren January som totalfastnat i sitt skrivande och den mer litteräre författaren Augustus också kört fasta bilden av att litteratur skall vara så allvarlig och seriös. Så hamnar de grannar i en liten kuststad och de ger varandra en utmaning. Augustus skall skriva en romantisk komedi och January skall skriva den stora amerikanska romanen. De har sommaren på sig.

Rappt, ungdomligt och ganska förutsägbart men vad gör det, man läser ju inte den här sortens böcker för att få något att fundera på. Det här är underhållning, likt en romantisk film som man vistats i för några timmar. Kanske dags för några timmar på stranden?