dockliv – Erik Axl Sund


Senare i eftermiddag delar Deckarakademin ut priserna för årets bästa svenska kriminalroman och jag läste i sista stund ut Dockliv av Erik Axl Sund. Jag måste erkänna att det var en otäcka läsning för mig och jag var när att sluta fler gånger, det handlar om värnlösa unga flickor som manipuleras att arbeta som sexarbetare, pormfilmsskådespelare och rekryteringen sköts genom att kontakta dem via nätet. Ruskigt och ruggigt och tänker man på fallet kring Kapten klänning – som har varit aktuellt igen i o m den dokumentärserie som sändes för ett tag sedan – så är hela storyn kanske inte alls särskilt otrolig. Övergrepp, sexuellt våld och människor som söker bekräftelse och kärlek är temat för den här kriminalromanen och jag kan rekommendera den till alla som söker efter en smutsigare och råare typ av kriminalare, här är det inget myspys framför brasan eller flirtande på polisstationen. Bara en grym skildring av brott.

Hitta boken på närmsta bibliotek, på en ljudbokstjänst eller använd Omnible för att hitta bästa pris.