höstutflykt – jag drar till Jonsered

Fantastiskt oktoberväder lockar till utflykt och det blev premiärtur till Jonsereds Trädgårdar. Jag stannade och gick en lång promenad  runt Jonsereds fabriker också, där ligger industrialismens vagga med William Gibsons textilfabriker, bland de första i Sverige och järnvägen öppnades redan 1856. Sånt går jag ju igång på. Jag gillar alla de där industrihistoriska platserna och det är kanske inte en slump att jag bor i Gårda och arbetar i Gamlestan. 🙂 Nära herrgården och de fina trädgårdarna så finns också flera vackra naturreservat att upptäcka. Jag gick bara en kort runda den här dagen men jag ska absolut återkomma, bokskogen i vårskrud måste vara magisk! En av mina arbetskamrater har gått den nyöppnade Gotaleden och bara min höft blir lite bättre så ska jag faktiskt ta mig an den vandringen, etappen mellan Jonsered och Lerum passerar ju precis förbi. Längtar redan!