resten av allt är vårt – Emma HambergResten av allt är vårt av Emma Hamberg börjar med att berättaren, som heter Emma och är författare lämnar in sina skilsmässopapper. Hon har levt med en man i mer än 20 år och kärleken har för länge sedan tagit slut. De har tre flickor tillsammans och inte är det enkelt att skiljas, särskilt inte då hennes man är allvarligt sjuk. Får man ens det? Får man sedan, bli lycklig tillsammans med någon annan? Hamberg har i flera intervjuer berättat att hon, när hon skilde sig, bestämde sig för att leva livet som i en romantisk komedi och att våga tacka ja till det som kom i hennes väg. Så bra det nu går med tre tonårsdöttrar i huset, två singelbästisar som söker kärleken och en möjlig flirt med en kille som hon inte sett på 30 år typ.

Det är många blinkningar till Seinfeldt i den här romanen och visst kan man se Emmas lägenhet på Söder framför sig, en plats där dörrarna ständigt står öppen efteråt tjejerna annars bara tappar nycklarna. Livet som singel och 45 mitt i verkligheten beskrivs på ett sådant sätt att man småfnissar sig igenom allvarligheterna och den strulande kärleken med Patrik är riktigt mysig att följa.

Nytt för i år på bokmässan är en feelgood-scen som passande nog skall husera i F-hallen. Just i år så kommer Emma Hamberg inte att medverka där, hennes aktuella roman är i kanten av genren. Det är lite för mycket verklighet och lite för lite saga för att riktigt platsa. Hennes programpunkter hittar man istället här.