allt jag inte kan säga – Emelie Pine

Allt jag inte kan säga av Emelie Pine  är en sån där bok som man kan rekommendera till alla. Oavsett kön eller ålder så kommer man att få nya tankar när man läser! I korta och välformulerade essäer så skriver Pine personligt och samtidigt allmängiltigt om allt det där som man som kvinna (eller man) kanske inte pratar om. Livet med en missbrukande förälder, infertilitet, menstruation och klimakterie, att välja att inte vara duktig och hur hon i jakt på bekräftelse och bedövning tar till sex, alkohol och droger.

Ätstörningar och våldtäkt, man kan tänka sig att det blir mycket dyster läsning men någonstans finns där en känsla av att det går att förändra, det går att skapa ett gott liv. Det är utlämnande texter och de sätter fingret på strukturer som många kan känna igen, även om vi andra kanske inte formulerat dem lika pregnant som Emelie Pine.

Den engelska titeln på den här boken är Notes to Self  och den påminner oss som läser om att det här är en uppmaning, att inte glömma och inte hålla tyst om att de erfarenheter som format oss är värdefulla att sätta ord på.

Läs nu alla!