blott en begravning och nu stormar det i dalens famn

Så fortsätter serien om Sandra som plötsligen hamnar i en sits där hon behöver hjälpa till att driva sin mosters begravningsbyrå, första delen i serien heter Där rosor faktiskt dör och del två med titeln Blott en begravning och Nu stormar det i dalens famn följer. Vi befinner oss i den lilla staden Tranås och det har blivit höst. Livet på den lilla begravningsbyrån Tranan har blivit lite lugnare, Sandra har lyckats med att rekrytera bra personal och trots att begravningarna blir färre under hösten så hittar de nya sätt att synas och höras. Receptionisten är en hejare på social medier och duktig på att ordna evenemang och Sandra lyckas landa en av årets stora kändisbegravningar. Det som inte går så bra för Sandra är kärlekslivet, hon lever ensam i en hyrd villa och längtar efter att dela livet med någon. Ska det vara Andreas, pojkvännen från Västerås, eller Kristoffer, den frilansande begravningsentreprenören? 
Den här serien är en charmig och humoristisk läsning, livet och döden går sida vid sida och precis som personalen på begravningsbyrån så lyckas Klingberg föra upp döden på agendan. Att utbilda läsaren lite smått om hur man hanterar en död människa (som t ex hur en hämtning i hemmet kan gå till, lite bröt jag faktiskt i hop när det kom till överdraget i sammet), samtala om hur man vill ha det när man går bort, att förbereda det som kommer efteråt och att avdramatisera döden. På ett lättsamt sätt får vi följa livet på begravningsbyrån och samtidigt årstidernas gång. Jag antar att nästa bok kommer att utspela sig under våren och det ser jag fram emot!