kalla mig prinsessa – dansk krim

Kalla mig prinsessa är del två i serien om Louise Rick i A-gruppen, Köpenhamnspolisen. Sara Blaedel skriver deckare som är helt ok underhållning, istället för att se en stund TV så kan man ta sig an en lättlyssnad bok. I den här delen så hittas en ung kvinna svårt misshandlad i sin lägenhet. Hon är bunden och har blivit utsatt för en rå våldtäkt, snart förstår poliserna att kvinnan fått kontakt med förvaren på nätet och de börjar leta på dejtingsidorna. Fler offer upptäcks och det blir bråttom så att fler kvinnor inte skall behöva utsättas för de brutala överfallen.

Louise och hennes väninna, reportern Camilla, har det inte enkelt med kärleken och samtidigt som fallet nystas upp så får de ta hand om sina egna relationer. Kombinationen med en polis och en journalist i huvudrollen tycker jag funkar riktigt bra, det är liknande upplägg som Jörn Lier Horst använder i serien om William Wisting.

Jag kommer säkert lyssna vidare i serien när jag känner behov av något lättlyssnat. Böckerna ligger i bokhyllan och väntar.