flytten till Cornwall – sommarens sista feelgood

Flytten till Cornwall av Liz Fenwick kom i både pocket och som ljudbok i början av sommaren och det här är typsik brittisk feelgood. Maddie har just blivit änka, hon har vårdat sin cancersjuke man i hemmet (just det är faktiskt riktigt fins beskrivet, säger en som vet hur det är) och behandlingarna har gjort slut på alla sparpengar. Hon måste sälja huset i London och som på beställning så får hon ett meddelande om att hon ärvt ett gammalt hus i Cornwall. Hon har ingen aning om varför hon ärvt och inte heller känner hon till den förra ägarinnan. Hur som, behovet av nystart är stort så hon packar in hushållet och styvdottern Hannah, som är en typisk trulig tonåring, i bilen och kör mot andra sidan landet, ut i obygden. Huset visar sig vara ett charmigt och förfallet ställe, byn full av trevliga människor och kanske, kanske kan Maddie börja måla igen, hitta kärleken igen och börja leva igen.

Nja, lite för många hemligheter, okända arv, mödrar och adoptioner och kärlek och sorg och lite för mycket av allt faktiskt. Ändå helt ok underhållning, jag lyssnade under mina långpromenader och extra bra passade det att vandra i trädgårdsföreningen med den här boken i öronen. En sån där bok som passar i en engelsk rosenträdgård, ja ni fattar.

Det här blir sommarens sista feelgood. Jag har bäddat in mig i fluff hela sommaren och det har varit skönt. Nu så är det nog dags att försöka läsa lite annat också, för mycket sött blir liksom för mycket.