livet kan börja – Sheila o’Flanagan

Bilden tagen på Malören Lodge – boken lämnades där i deras lilla bibliotek. 

Man kan undra vad som hänt? Har det här blivit en blogg med bara feelgood eller?  Sanningen att säga så har jag haft det så pass utmanande i mitt liv att jag nästan, nästan inte klarat att läsa. Bloggandet går också på autopilot och det jag skriver är varken välformulerat eller särskilt spännande, men jag skriver. Det får vara gott nog just nu. Det kommer väl en dag när jag är lite mer på banan igen, tills dess så får det bli korta inlägg och lättsam läsning.

Sheila o’Flanagan är en mycket produktiv irländsk författare och hennes senaste översatta till svenska har fått titeln Livet kan börja. Romanen börjar i Dublin, Imogen har sagt till sin man att hon skall åka på affärsresa till Paris men istället verkställer hon sin sedan länge uttänkta plan. Hon vill börja om, och landet hon väljer är Frankrike. Den lilla kuststaden nära Frankrikes gräns har en särskild betydelse för henne och väl på plats försöker hon bli den person som hon var innan hon träffade sin man Vince.  Jag gillade den här lättlästa boken allra mest för miljön och känslan av att ”vill jag så kan jag”. Trots att livet inte varit helt snällt mot Imogen så bestämmer hon sig för att må bra, följa sitt hjärta och våga. Den typen av pepp kan alla behöva nu och då!