listan över de nominerade till årets bok är här

Förra årets utdelning av Årets bok på mässan var en av de roligaste stunder jag varit med i liknande sammanhang. Malin Persson Giolito var helt enkelt en så dålig förlorare att hennes tacktal fullkomligt dröp av bitterhet … Nu är det dags att rösta igen, Bonniers bokklubbar nominerar 12 titlar och prisutdelning blir i september. På mässan förstås.

Av de nominerade har jag läst sex och kanske tar mig an ytterligare några av dem. Min favorit hittills är förstås Den svavelgula himlen av Kjell Westö och Stanna hos mig är ju helt fantastiskt bra!

Det som är lite kul med just det här priset är att det är läsare som röstar på sin favorit, folkets pris skulle man kunna kalla det. Man kan väl misstänka att de författare som har en gedigen plattform på sociala medier (som Alex Schulman förra året) har en klar fördel men ändå. Jag gillar att alla får vara med och tycka till. Rösta på din favorit du också! 

PS. Vilken snygg sida de har som man röstar på, och föredömligt med pressmaterial. Här har någon tänkt till rejält!