yes, yes, yes!

Dagens utmaning på Kulturkollo handlar om man gillar det brittiska eller ej och hos mig finns där bara tre svar på den frågan. Yes, yes, yes.

Jag och en vän på Tor Britannica 1981, på väg mot Brighton.

Jag reste första gången till England 1981 och sedan har jag återvänt. På semester, som au-pair och för att studera. Jag har läst på engelska sedan tidigt åttiotal och mina två terminer på engelska institutionen i slutet på samma årtionde var mitt första möte med universitetsvärlden. Att jag där läste mest littvet var ingen slump, och översiktskurser följdes av specialkurser i Samväldeslitteratur och Shakespeare. Engelsklärare, outtröttlig läsare av brittiska romaner och väldigt förtjust i engelska trädgårdar och Tv-serier och scones med clotted cream. Ingen tedrinkare är jag dock men visst funkar kaffe också. Låt mig flytta in på Downton Abbey nu!

Vill man läsa något riktigt bra i sommar så läs Kate Atkinson. Så brittiskt. Så bra!