Ulf Stark 1944 – 2017

Idag stod jag vid containern vid jobbet och slängde uttjänta böcker, många från sjuttio och åttiotal som var alldeles utlästa av många skolelever. Alldeles särskilt svårt var det att slänga alla de som var skrivna av Ulf Stark. Min vän schejken i Stureby, Kan du vissla Johanna och När pappa visade mig världsalltet var några av böckerna som nu har lästs färdigt. Sorgligt är att tänka att Ulf Stark inte kommer att skriva mer, att hans penna tystnat är overkligt. Han var en av Sveriges finaste barnboksförfattare och jag är så glad att jag gick på seminariet på mässan i höstas för att lyssna till honom en sista gång. Djur som ingen sett utom vi är en fantastiskt fin diktbok som passar alla åldrar, Jag har mitt signerade exemplar i skolan men en av dikterna hade jag passligt nog i min mobil. Ide-djuret: 

ur Djur som ingen sett utom vi Av Ulf Stark och Linda Bondestam